Yin Centrum

Opleidingen

Een stap verder in de kijk op en beleving van het hart

OPLEIDINGEN

Verdieping: Zorg voor je Hart

Wat gaat jou aan het hart? Leef je naar wat je hart je ingeeft?

Cardiolog Jobst Winter en YIN therapeut Natasja van der Loo- Hamstra nemen je mee in de wereld van het hart. Samen hebben ze een integrale blik en aanpak bij onder andere (oncologische) hartklachten, het vrouwenhart, oncolologische hartklachten en onbegrepen klachten (ALK).

Het hart, dat zo veel meer is dan alleen een pomp is een prachtig orgaan, waarmee het leven kloppend blijft. Steeds meer is ook de medische wereld ervan overtuigd dat het hart en het brein en het hart en de buik alles met elkaar te maken hebben. 

Er zijn in Nederland veel mensen met hartklachten. De meeste mensen die in de spreekkamer van de cardioloog belanden, mankeren (nog) niets mechanisch aan hun hart. Toch ervaren zij klachten. Vrouwen anders dan mannen, hoewel de harten anatomisch identiek aan elkaar zijn.

Wat maakt dat er soms niets meetbaars gevonden wordt? En iemand toch klachten ervaart? Welke rol speelt hierin het Pericard? Hoe kan het dat mannen en vrouwen ander soort signalen ervaren? Welke risicofactoren spelen een rol en hoe komt dat eigenlijk? 

Wat kunnen leefstijl, een andere kijk op het hart, yinyoga, ademhalingsoefeningen, mindset en andere interventies betekenen in relatie tot een gezond kloppend hart? Thema’s als kwetsbaarheid, hartzeer, zelfzorg en verzachten komen uitgebreid aan bod.

Deze module is voor iedereen die hart voor het hart heeft en een integrale kijk wil ontwikkelen. Toepasbaar voor jezelf en zeker ook als je mensen met hartklachten of aanverwanten begeleidt. 

Yoga Studio

Inhoud opleiding

– Het hart fysiologisch

– Een nieuw perspectief op het hart

– Delen en gehelen

– Het vrouwenhart

– Signalen van het hart

– Het pericard, de grote beschermer

– Hoofd- Hart- Buik connectie

– Goede zorg voor je hart, interventies

– Leven vanuit je hart

Praktische informatie

DATA/ LESTIJDEN:
Zondag 08 september 2024 10.00-17.00 uur

DOCENTEN: 
Jobst Winter en Natasja van der Loo- Hamstra

STUDIEMATERIAAL:
Presentaties YINatHeart/ YIN Centrum

KOSTEN / INSCHRIJVING:
€245,- ,  vrijgesteld van btw , exclusief lunch

 

Agenda

In de agenda vind je een overzicht van het complete aanbod van het YIN centrum met alle data. Dus pak je eigen agenda en plan jouw ideale opleiding, verdiepingsdag, themadag of open dag. Wees er snel bij, want vol is vol.
 Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres onderaan de pagina.