Yin Centrum

Opleidingen

Een stap verder in de stroom der meridianen

verdiepingsopleiding

Stroom der meridianen

Een praktische opleiding over een eeuwenoude natuurwijsheid uit China over de stroom van het energiesysteem van de meridianen. Dit meridiaanstelsel stroomt binnen het ritme van de klok van de organen. Bij de yin yoga gaat het voornamelijk om het bindweefsel waarin deze meridianen gelegen zijn. Afkomstig uit de TCM (Traditionele Chinese Medicine), is deze leer een manier om te kijken naar balans en evenwicht binnen ons welzijn. Anders dan in de Westerse geneeskunde, kijk je binnen de TCM naar de mens als geheel en gaat het er preventief om wat je kunt doen om het yin en yang principe binnen een mens in een gezonde balans te houden. Dit verschilt per persoon en wordt sterk beïnvloed door de omgeving. Hoe je die zelf kunt beïnvloeden met yin yoga, andere leefstijl interventies en keuzes die passen bij jóu, leer je in deze verdiepingsopleiding.

De twaalf hoofd meridianen bestaan uit zes paren, waarbinnen een yin- en een yang meridiaan. De opleiding is dan ook opgedeeld in zes modules: een meridiaan koppel per module. Iedere lesdag is gekoppeld aan één meridiaan met een daaraan verbonden thema’s en de modules zijn ook los van elkaar te volgen.

Een verdieping voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zichzelf, in YIN, yin yoga, TCM en de werking van de meridianen, voor (yin-) yogadocenten, lichaamsgerichte therapeuten en natuurgeneeskundigen. Voor wie nog niet bekend is met de meridianen is er tevoren een algemene online inleiding van anderhalf uur beschikbaar.

YIN Centrum

Inhoud opleiding

Je hebt met deze verdiepingsopleiding de keuze: 


– Je volgt éen of een paar van deze modules, naar eigen interesse; 

– Je volgt alle modules als geheel en ontvangt een volledig 100 uurs Level 2 certificaat (bijvoorbeeld om je 100 uurs YIN Yoga Basis bij Yin Centrum aan te vullen naar een 200 uurs yin yoga opleiding)

 

Inhoud per module en per meridiaan:

– Kenmerken en thema’s van de meridiaan en gekoppeld orgaan, fysiek en energetisch

– Balans en verstoring

– Beïnvloedende yin yoga houdingen

– Tendo musculaire-, Transversale Luo- en Longitidunale Luo meridianen

– Samenhang meridiaan, zintuig en andere fysieke lichaamsdelen

– Pathologie en archetype

– Voeding, adem en leefstijl

 

Praktische informatie

LOCATIE:
YIN Centrum

DOCENTE:
Natasja van der Loo-Hamstra

LESTIJDEN:
Vermeld per module

STUDEMATERIAAL:
Syllabus wordt uitgereikt tijdens de opleiding

NIVEAU /  VOOROPLEIDING:
HBO,  Geen vereisten.
O
nline basistheorieën meridianen beschikbaar

STUDIEBELASTING:
Twee uur per module 

KOSTEN:
€ 395,- per tweedaagse vrijgesteld van btw
€ 195,- voor de eendaagse vrijgesteld van btw

CONTACT:
info@yincentrum.nl  

 

DATUMS: 

Nier- en Blaasmeridiaan

De Nier- en de Blaasmeridiaan zijn verbonden met het element Water en het  seizoen Winter. Thema’s: Angst, vertrouwen, het zuivere scheiden van het  onzuivere en loslaten

Lever- en Galblaasmeridiaan :

De lever- en galblaasmeridiaan zijn verbonden met het element Hout en het  seizoen Lente. Thema’s: boosheid, frustratie, verbittering, ontgiften, vernieuwen  en transformatie

Pericard- en Drievoudige verwarmer

De Pericard en de Drievoudige verwarmermeridiaan zijn, samen die van het hart  en de dunne darm, verbonden met element Vuur en met seizoen Zomer.  Thema’s: beschermen, kwetsbaar zijn en innerlijk verwarmen.  NB: Deze module is bij uitzondering één dag ipv twee.

Hart- en Dunne darmmeridiaan

De meridianen van het Hart en de Dunne darm zijn verbonden met element Vuur  en met het seizoen de Zomer. Thema’s: innerlijk vuur, op beperkte  zelfliefde, loslaten en wat is voeding voor mij?

Maag- en Miltmeridiaan

De Maag en Miltmeridiaan zijn verbonden aan element Aarde en het seizoen  Nazomer.  Thema’s: Gronden, verteren, eenzaamheid en keuzes.

Longen- en Dikke darmmeridiaan:

De Longen- en Dikke darmmeridiaan zijn verbonden met element Metaal en het  seizoen Herfst. Thema’s: grenzen, je plek innemen en loslaten vs. vasthouden.

Agenda

In de agenda vind je een overzicht van het complete aanbod van het YIN centrum met alle data. Dus pak je eigen agenda en plan jouw ideale opleiding, verdiepingsdag, themadag of open dag. Wees er snel bij, want vol is vol.
 Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres onderaan de pagina.