Yin Centrum

Opleidingen

Een stap verder in de yoga filosofie

verdiepingsopleiding

YOGA FILOSOFIE

Tijdens deze driedaagse verdiepingsopleiding, verdiep je je in de filosofie van de yoga, waarin het Achtvoudige pad zoals we dat kennen van de Sutra’s van Patanjali, de rode draad vormt. Ook het Boeddhisme hanteert de lijn van dit pad en dat is ook de invalshoek die wij hier nemen. De verschillen, maar vooral de overeenkomsten uit deze stromingen worden uitgebreid belicht.

Je wordt uitgenodigd om na te denken en te voelen over de vier edele waarheden, ethisch gedrag en over zuivere communicatie, zowel in woorden als in de taal van het lichaam. Hoe doe jij dat in jouw dagelijkse leven?

Want, hoe zuiver communiceer je eigenlijk als je iets van je lichaam of brein vraagt waar het niet voor bedoeld is? Of als je lichaam of geest aangeeft dat het genoeg geweest is? En als je doet wat de omgeving van je vraagt, is dat dan ethisch gedrag ten opzichte van jezelf? Hoe ahimsa (geweldloos) ben je naar jezelf, anderen, de wereld binnen en buiten jou? En hoe laat zich dat zien in jouw gedrag? Wat maakt loslaten (tegenovergestelde van gehechtheid, van een oorzaak van lijden- edele waarheid- is) toch zo lastig en wat is er nodig om dat te leren?

Vervolgens kun je de stap maken dit te integreren in je yin yoga houdingen en lessen, vanuit de visie: je kunt alleen maar geven wat je zelf leeft.

YIN Centrum

Inhoud opleiding

1. Drie deling in zuiverheid

2. Wijsheid van de vier Edele waarheden

3. Het Achtvoudige Pad

4. Boeddhisme en de Yoga Sutra’s Patanjali

5. Jij, jouw YIN en de yoga filosofie

6. Wat is waar en wat is jouw waarheid?

7. Filosofie leven in jouw lessen of begeleiding

Praktische informatie

LOCATIE :
YIN Centrum

DOCENT:
Natasja van der Loo-Hamstra

LESTIJDEN:
Drie vrijdagen van 11.30 tot 17:30 uur

STUDIEMATERIAAL:
Syllabus wordt tijdens de opleiding uitgereikt

NIVEAU/ VOOROPLEIDING:
HBO, g een vereisten

STUDIEBELASTING:
Drie uur per opleidingsdag (reflectie verslag en gelijkwaardige  meditaties).

KOSTEN:
€395,- vrijgesteld van btw

DATUM:
11, 18 oktober en 8 november 2024

Agenda

In de agenda vind je een overzicht van het complete aanbod van het YIN centrum met alle data. Dus pak je eigen agenda en plan jouw ideale opleiding, verdiepingsdag, themadag of open dag. Wees er snel bij, want vol is vol.
 Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op via het e-mailadres onderaan de pagina.